vrijdag 20 november 2009

"Hartendief"

HENGELO De politie doet onderzoek naar het overlijden van een drie maanden oude baby. De baby overleed maandagmiddag in het ziekenhuis, nadat het kind in problemen kwam in kinderdagverblijf De Hartendief in het ROC-gebouw in Hengelo.Het kinderdagverblijf is van de Stichting Kinderopvang Enschede.

De doodsoorzaak is nog niet bekend. Nadat de ambulance en politie op de school arriveerden, ontstond commotie bij de leerlingen die in het gebouw aanwezig waren. Dat leidde niet tot lesuitval, aldus een woordvoerder van de school. Het ambulancepersoneel probeerde tevergeefs de baby te reanimeren.

maandag 2 november 2009

"Kunnen we de baby terug brengen, mama?"

Peuters kunnen niet bijzonder liefdevolle suggesties geven aan hun, ouders wanneer ze niet langer enthousiast zijn over hun pasgeboren broertje of zusje. De peuter kon natuurlijk niet weten dat die kleine wurm alleen maar huilt, dat er voorlopig niet mee te spelen valt en dat die baby zoooveel van papa's en mama's aandacht opeist?

''Zullen we hem in het bos achterlaten?''
''Hij mag nu wel weer terug!''
''Stop hem nu maar in de prullenmand!"

Maar ze kunnen ook negatieve aandacht vragen, zoals: behang van de muur krabben, speelgoed uit het raam gooien, een stomp in je maag geven. Op een ouderavond komt dit onderwerp naar voren. Veel ouders herkennen dit gedrag van hun peuters en vragen om een aantal adviezen aan jullie als leidsters.

Wat wij de ouders zouden adviseren:

  • Extra aandacht besteden aan het kind
  • Het kind benaderen als grote broer
  • Samen leuke uitstapjes of activiteiten doen
  • Het kind laten helpen met bepaalde handelingen zoals; fles geven

Recente Berichten