zondag 7 september 2008

Opvang voor kids met extra zorg

ENSCHEDE - De SKE-Kinderopvang is, in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg Twente, begonnen met 'Kinderopvang Plus'. Het betreft de opvang van kinderen met lichte opvoedings- en ontwikkelingsproblemen. Het gaat om een proef voor drie jaar. De gemeente financiert het project. 'Kinderopvang Plus' wordt aangeboden op alle zeventien locaties waar de SKE kinderopvang dagopvang aanbiedt. Op die plekken komen wekelijks ongeveer drieduizend kinderen.'Kinderopvang Plus' is bijvoorbeeld bedoeld voor drukke kinderen, erg verlegen kinderen, kinderen die moeite hebben met samenspelen of kinderen die het praten niet onder de knie krijgen. De pedagogisch medewerkers die ingezet worden voor 'Kinderopvang Plus' hoeven geen extra scholing te volgen. Zij worden gecoacht door een pedagogisch medewerker van de Jeugdgezondheidszorg Twente.

J. de Jong, orthopedagoog bij de Jeugdgezondheidszorg Twente is blij met het nieuwe initiatief. "Voor kinderen die eerder buiten de boot dreigden te vallen is er nu zorg op maat." De Jong legt uit dat het opnemen van kinderen in 'Kinderopvang Plus' in overleg gaat met de ouders van het kind. Vervolgens maakt een orthopedagoog van de JGZ Twente een begeleidingsplan voor het kind. Een pedagogisch coach van de Jeugdgezondheidszorg Twente begeleidt gedurende een half jaar de pedagogisch medewerker van het kind op het kinderdagverblijf. Ze krijgt tips en advies over de begeleiding van het betreffende kind. Zo krijgt het kind de zorg en aandacht die het nodig heeft en mogelijk moet maken dat het kind zonder problemen lekker kan meedoen in de groep. Met 'Kinderopvang Plus' is begonnen omdat, mede door stimulerende maatregelen van het kabinet, de kinderdagverblijven een enorme groei hebben doorgemaakt. Daardoor bezoeken ook meer kinderen met een zorgvraag de 'speelplaatsen'.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede/3365019/Opvang-voor-kids-met-extra-zorg.ece

1 reacties:

Rachel Damhuis 8 september 2008 om 12:57  

hallo,
Wij zijn Joyce en Rachel. Wij zijn aan jou gekoppeld met Febe. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben in jullie stage en ik het maken van jullie weblog.

groetjes Joyce en Rachel

Recente Berichten