zaterdag 6 september 2008

VVD boos over toeslag kinderopvang in vakantie

De VVD is verbolgen over het feit dat ouders een extra toeslag kunnen aanvragen voor kinderopvang als ze zonder hun kinderen op vakantie gaan. De liberalen hebben samen met coalitiepartij PvdA Kamervragen over de kwestie gesteld aan staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA).Aanleiding voor de vragen is een toelichtingsformulier van de Belastingdienst voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag.

Op het formulier staat een rekenvoorbeeld waarbij ouders 'Dianne en Peter' extra toeslag voor opvang kunnen aanvragen als zij tijdens de krokusvakantie een weekje naar de zon gaan zonder hun twee kinderen.Ouders kunnen de toeslag aanvragen voor kinderen die gebruikmaken van buitenschoolse opvang. Omdat in de vakantieperiode meer kinderen in de opvang terechtkomen kan extra toeslag worden aangevraagd, luidt de toelichting op het formulier.VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming is verbaasd dat de toeslag ook wordt uitgekeerd als de ouders hun kinderen niet meenemen op vakantie. "Het is niet gek dat kinderopvang op deze manier onbetaalbaar wordt", laat zij weten. "Als de overheid inderdaad kinderopvang tijdens vakanties vergoedt, loopt het de spuigaten uit." Dijksma moet duidelijk maken hoe vaak deze toeslag wordt uitgekeerd, terwijl de ouders 'aan het uitrusten zijn'.

Het kabinet maakte in juni bekend te bezuinigen op de kinderopvang omdat de kosten te hoog opliepen. Ouders moeten afhankelijk van het inkomen meer betalen voor de opvang. Reden voor de bezuiniging was het feit dat meer kinderen van de regeling gebruik maakten dan was verwacht

Bron: http://www.dag.nl/1094781/NIEUWS/Artikelpagina-Nieuws/VVD-boos-over-toeslag-kinderopvang-in-vakantie.htm

1 reacties:

Antoinette Engbers 11 september 2008 om 00:16  

Het valt het kabinet inderdaad erg tegen dat de kinderopvang zoveel geld kost. Twee jaar geleden wilde het kabinet graag dat meer vrouwen gingen werken. We hebben iedereen hard nodig om de economie draaiende te houden. Nu blijkt dat het teveel geld gaat kosten en nu draaien ze maatregelen terug. Voor gastouderopvang kregen ouders een vergoeding van zes euro. Nu is dat nog maar twee euro vijftig.

Leuke discussieonderwerpen trouwens Zakiya. En jouw weblog ziet er prachtig uit. Complimenten!!

Recente Berichten