maandag 8 september 2008

Wanneer laat je een kind alleen buiten spelen ?

Je hebt een kind en die wilt graag buiten spelen.
In het begin ga je natuurlijk mee omdat je het allemaal eng vindt om het kindje alleen te laten gaan en het nog te jong vindt. Maar op een gegeven moment moet je het kind ook alleen laten gaan.

En mijn vraag is dus aan jullie: wat nou de juiste leeftijd is om een kind alleen buiten te laten spelen? Laat je menig horen!

4 reacties:

Rachel Damhuis 10 september 2008 om 18:39  

Ik denk met een leeftijd van 5 a 6jaar, want dan gaan de kinderen ook al naar school en spelen ze ook buiten. maar het ligt er natuurlijk ook aan waar je woont. Zit er een pleintje, drukke straat, geen nette buurt, noem maar op...

Antoinette Engbers 11 september 2008 om 00:10  

En . . . de aard/karakter van het kind is ook belangrijk. Het ene kind blijft netjes op de stoep en in de buurt terwijl het andere kind als spelende ver van huis dwaalt.

Noëmie 2 oktober 2008 om 12:45  

Ik denk ook ong met de leeftijd 5/6jaar. Ze kennen dat al wat vriendjes en vriendinnetjes in de straat waarmee ze altijd samen spelen en zo zijn ze toch niet alleen. Ze zijn met zn alle verantwoordelijk als ze willen oversteken dat ze oppassen enz.

-Bahar Yilanci- 7 oktober 2008 om 18:07  

Ik denk dat het kind ouder moet zijn dan 6 jaar. Je vertelt dan wel tegen het kind dat hij netjes op het stoep moet blijven, maar het blijft een kind en die doet het een keer wel anders dan dat je zegt.

Recente Berichten